top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAudry Bron

Op weg naar een inclusieve stad!In april benaderde Halima mij om deel te nemen aan de podcast op weg naar een inclusieve stad. Mijn reactie naar haar was het volgende:“Hoi Halima,


 


dank je wel voor je email. En wat een leuke thema's allemaal. Ik zou wel met alles mee willen doen ahahahah.Als ik naar de lijst van onderwerpen kijk, had ik het liever over inclusieve communicatie gehad of culturele diversiteit. Laten we eerlijk wezen, racisme is geen leuke ervaring en ook geen leuk onderwerp om over te praten. Maar de reden waarom ik het interessant vind om dit onderwerp met je te bespreken is omdat we het toen ook hebben gehad over de inschrijving van mijn kind op de basisschool waar ik nogal huiverig over was omdat het ervaren van racisme al heel jong begint, bij de kinderen en de onderwijsprofessionals.”In deze aflevering praten Halima en ik onder andere over de vorming van mijn identiteit en de rol die taal hierin heeft gespeeld. We praten over mijn eigen ervaring met onderhuids en bovenhuids racisme, hoe ziet dat eruit, hoe klinkt het, hoe voelt het, en wat doet het met je als mens. En natuurlijk de belangrijkste vraag waar deze podcast serie om draait "wat is er nodig om van Tilburg een inclusieve stad te maken?".Ik wens jullie veel luister plezier, maar vooral nog dat jullie iets mogen opsteken van deze podcast serie. Laat me gerust weten wat je ervan vond.


 


Deze podcast is een initiatief van Halima Özen oprichtster van de Inclusiefabriek in samenwerking met Omroep Tilburg met ondersteuning van het Tilburgs Mediafonds .Mocht je trouwens meer willen weten over mijn werk in het bevorderen van diversiteit gelijkwaardigheid en inclusie, neem dan een kijkje op www.bontekoning-bron.com .5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page