top of page
over ons samen.jpg

Over ons

Wij zijn divesiteit!
We werken nauw samen met D&I experts die ons aanvullen.

over ons - Aart.jpg

Aart Bontekoning

Aart Bontekoning is geboren op een boerderij in West-Friesland. Hij is sociaal psycholoog en gespecialiseerd in (cultuur)veranderingsprocessen en generatie-diversiteit. In de negentiger jaren zag hij jonge professionals vastlopen in gedateerde bedrijfsculturen. Dat leidde tussen 2000 en 2007 tot promotie onderzoek naar ‘de kracht van nieuwe generaties in (vergrijzende) organisaties’. Hij ontwikkelde een generatietheorie, een unieke onderzoeksmethodiek en effectieve interventies. Nog steeds is hij de enige in de wereld die promoveerde op dit onderwerp.

 

De sterke vergrijzing van Nederlandse en Europese organisaties maakte en maakt zijn werk actueel. Inmiddels onderzocht hij met een paar honderd organisatie ‘de sociale vernieuwingskracht van generatie-diversiteit’, schreef er talloze artikelen over en zes boeken en is een veelgevraagd spreker.

Audry Bron

 Audry Bron is geboren in Suriname en woont vanaf haar vijfde jaar in Nederland. Ze heeft dus een bi-culturele achtergrond. Audry heeft ervarings- en wetenschappelijk kennis over de thema’s diversiteit & inclusiviteit.

 

De afgelopen 15 jaar heeft Audry in multiculturele en multidisciplinaire teams bijgedragen aan het oplossen van complexe projecten. Daarnaast verdiepte ze zich middels een dubbele master of arts aan de Universiteit van Tilburg in management of cultural diversity en global communication. Audry benaderd inclusie vanuit een communicatie perspectief en een interculturele lens.

over ons - Audry.jpg
over ons - visie misie.jpg

Missie

Wij ondersteunen werkgemeenschappen bij het creëren van een inclusieve organisatie. Waarbij diversiteit wordt gezien als een potentiele kracht die zowel collectieve prestaties verhoogt, als een gezonde sociale ontwikkeling bevordert. Tegelijkertijd steunen we ecologisch verantwoord produceren en diensten verlenen.

 

Visie

De diversiteit in Nederland neemt de komende decennia toe. Voor veel organisaties – en voor onze maatschappij - wordt het een uitdaging om de diverse groeperingen op een constructieve manier te verbinden. Recent  onderzoek – onder meer van McKinsey – geeft aan dat inclusieve organisaties aantoonbaar beter presteren en het welzijn van hun medewerkers bevorderen. Als mensen gezien en gehoord worden en meetellen, ongeacht achtergrond of geaardheid, zetten ze hun beste zelf in voor het geheel. Dat draagt ook bij aan vrede en sociale rust in de omringende maatschappij.

Onze grondhouding

We zijn vredelievend en verbindend, maar lopen niet weg voor confrontaties die nodig zijn om samen verder te komen. En we houden het graag luchtig, zonder de realiteit uit het oog te verliezen

 

We zijn realistisch positief en kijken naar wat wordt gewild en wat mogelijk is. We kijken niet weg van wat er ‘fout’ gaat, maar vooral om ervan te leren. We geloven niet in het zoeken van schuldigen, wel in het zoeken naar blinde vlekken, oorzaken en gevolgen. We zijn betrouwbare partners, eerlijk en recht door zee, en we staan voortdurend open voor feedback. We geloven dat je zo samen het verste komt.

 

We kunnen overweg met alle lagen van de organisatie, van de werkvloer tot de top en andersom. We kunnen bewegen van diversiteit naar inclusie en van inclusie naar diversiteit.

grondhouding.jpg
bottom of page